Explore your future
pathway with us

Spark Prep is an internationally acclaimed boarding school, college, and graduate admissions consulting firm. We have offices in San Francisco, New York, Hanoi, Ho Chi Minh City, and Singapore.

Our programs have reached hundreds of students in different countries for degree programs ranging from undergraduate to MD and MBA.

We work nationally and internationally with students of all backgrounds, and have successfully helped dozens of students attain admission to the world’s most prestigious programs.

100%

Students accepted with sufficient aid/scholarships

1000+

Acceptances from reputable schools and institutions in the world

9++

Countries where
our students study

Our students have been accepted to every Ivy and top 50 schools across the US, as well as reputable institutions in Canada, Europe, Asia, and Australia. Spark Prep’s support is not limited to helping students gain acceptances. We also ensure they are able to attend school with adequate financial aid by providing families with professional help on financial aid applications.

harvard university
columbia university
cornell university
princeton university
dartmouth
yale

The Path to Universities

The best preparation for college applications is the development of individual intellectual passion and the cultivation of enriching experiences. The earlier students begin, the more time they have to develop their intellectual and personal interests.

Spark Prep's comprehensive admissions coaching program will get you to the finish line with a variety of activities, including mentorship, SAT/ACT test preparation instruction, and college application guidance.

Grade 9

 • Exploring interests (intellectual, creative, etc.)
 • Building community, relationships with mentors
 • Establishing strong habits
 • Thinking about and setting long-term goals, sense of self
 • Begin reading and writing skills building

Grade 10

 • Developing leadership, collaboration
 • Push academic rigor, begin challenging comfort zone
 • Expanding and focusing interest (intellectual, creative, etc.)
 • Developing resilience, grit
 • Begin SAT/ACT Prep
 • Summer experience planning (projects, programs, research, etc.)

Grade 11

 • First SAT/ACT sitting, TOEFL/IELTS
 • Strong academic rigor – intellectual focus - consistency
 • Leadership and community contributions solidify
 • Outside-of-school commitments are intentional and focused
 • Summer experience planning (projects, programs, research, etc.)
 • Begin college research and application essay writing

Grade 12

 • Complete college applications!
 • Final SAT/ACT sitting (if necessary)
 • Most rigorous course work, strongest performance
 • Most focused leadership in out-of-school commitments
 • Sense of fulfillment and accomplishment
 • Feeling of preparation for transition ahead

Our holistic and values-based coaching approach

Spark Prep’s programs help students demonstrate their academic strengths, personal growth, and motivating values through a rigorous inquiry-based process that helps students clearly articulate their unique experiences.

The application process is broken down into three themes with six primary aspects. Spark Prep's integrated approach ensures that each aspect is strong, resulting in a clear and compelling college application that speaks to the core of each student's character.

Spark Prep's elite team of mentors covers every aspect of the college application including:

support

Mentorship

support

Timeline management

support

School list development

support

Personal statement and supplementary essay content instruction

support

Financial aid consulting

support

Future and career planning

support

Interview prep

advantage

Why Spark Prep?

Our unique approach to education and the college application process helps prepare students for a life of academic and professional mastery. Our expert team is comprised of specialists from every major academic field.

checklist

Co-Founders Graduate from Stanford University with Honors

checklist

A team of nearly a dozen specialists, including Yale, Harvard, Stanford, and Columbia graduates

checklist

Collective four decades of admissions work

checklist

Clients in Southeast Asia (Vietnam, Singapore, Hong Kong), India, China, Europe, and across the United States

checklist

We’ve worked with hundreds of students, who attend the most reputable American universities, including Stanford, every of Ivy, and most “public Ivies” for both graduate and undergraduate admissions.

Our diverse admissions programs that best fit your needs

Each student’s process is individually developed based on their needs, interests, and growth trajectory.

Spark Prep offers a variety of admissions programs – from comprehensive admissions assistance to targeted help with specific parts of the process – to fit each student's specific goals and timeline. We focus on creating a supportive and empowering experience from beginning to end.

Contact our Admissions Expert for student proposals designed to fit each student's specific goal and timeline.

Spark Prep's Flagship All-Inclusive Admissions Program

*Best value*

Bloom Admissions Program

For Non-U.S Admissions

Hourly Packages

Choose from a variety of packages from 20 - 70 hours

Short-term Admissions Programs

For students who wish to complete their college application in less than 1 year

Typical Student Stories

Trieu Han
Stanford University - Class of 2025 Trieu Han

With passion and motivation to be a lifelong learner, Dao Vu Trieu Han can tell us that "There is no barrier named 'gender' if we make efforts".

Read more
Phuong Minh
University of Washington - Class of 2027 Phuong Minh

The girl who pursues a new and challenging Health Science major, has participated in many research projects from national to international scales.

Read more
Trieu Han,Stanford University - Class of 2025

Trieu Han

Stanford University - Class of 2025

Triều Hân đã nhận được thư mời nhập học từ Stanford University - ngôi trường nổi danh là nơi đào tạo của rất nhiều nhân tài cho Thung lũng Silicon (Mỹ) cùng với mức học bổng lên tới hơn 300.000 USD (tương đương gần 7 tỷ đồng) cho 4 năm học. Đây vốn là ngôi trường có tỷ lệ chấp nhận cực kỳ thấp- chỉ khoảng 4%, nên kết quả của Triều Hân được coi là một dấu ấn bùng nổ của học sinh Việt Nam.

 

Sớm có cơ hội được tiếp xúc và làm quen với khoa học máy tính, Triều Hân nhanh chóng bị cuốn hút bởi những con số và ngôn ngữ lập trình đầy bí ẩn, song không dừng ở đó, Hân còn không ngừng đi tìm lời giải cho sự giao thoa giữa nghệ thuật, khoa học và toán học trong cuộc sống hằng ngày của mình.

 

Luôn là một trong số ít các nữ sinh tham gia vào các cộng đồng tìm hiểu và nghiên cứu khoa học, Hân càng có nhận thức rõ hơn về việc tiếp cận cơ hội học tập công bằng dành cho mọi học sinh, không kể giới tính nào. Vượt qua định kiến cho rằng môn lập trình khô khan, nhàm chán, không phù hợp với con gái, Hân chứng minh cho hội đồng tuyển sinh thấy sự thú vị, tính sáng tạo và cách sử dụng code để tạo nên những sản phẩm của riêng mình- những công trình có sự kết hợp giữa tính thẩm mỹ của nghệ thuật với tính logic của lập trình/thuật toán

 

Nói về hành trình ứng tuyển Đại học đầy thử thách nhưng cũng rất ý nghĩa của mình, Hân đã chia sẻ một số chiến lược tưởng chừng đơn giản nhưng lại có hiệu quả rất tốt: “Bình thường, mình sẽ cố gắng làm bài tập nhanh nhất có thể để tránh tình trạng để lâu bản thân bị lười và nản. Đối với những bài tập dài thì mình chia thời gian trong tuần, ráng hoàn thành vào khoảng giờ trống trong thời khóa biểu”.

 

Bên cạnh đó, Hân cũng nhấn mạnh tầm quan trọng của bài luận cá nhân và các hoạt động ngoại khóa bạn tham gia để củng cố tốt nhất cho hồ sơ của mình. Hân tham gia rất nhiều các hoạt động, dự án về lập trình và nghệ thuật, nắm giữ vai trò thủ lĩnh trong rất nhiều các cộng đồng này. Điều này là một lợi thế lớn giúp hội đồng tuyển sinh thấy được tiềm năng và sự say mê đóng góp của Hân trong các lĩnh vực bạn yêu thích.

 

Làm những việc mình thích với 200% nỗ lực, “viết về những gì mình thích, đam mê là điều giúp hội đồng tuyển sinh hiểu rõ cá tính và con người mình nhất. Mình có lưu riêng một mục note trong điện thoại, khi nào có ý tưởng thì viết vào. Đến khoảng hè năm lớp 11 khi chuẩn bị viết bài luận thì mình không bị mất quá nhiều thời gian để lên ý tưởng và triển khai" - Hân cho biết. Cuối cùng, một lộ trình chuẩn bị ứng tuyển chi tiết, có tổ chức cùng sự trung thực chính là yếu tố giúp Hân giành được lợi thế trúng tuyển tối ưu cho mình.

 

Chia sẻ với Spark Prep- đội ngũ hỗ trợ học thuật đồng hành cùng bạn trong quá trình chuẩn bị hồ sơ ứng tuyển Đại học, Hân nói:

 

“Trước khi bắt đầu làm việc với Spark Prep, mình đã rất e sợ trước quá trình ứng tuyển, luôn vật lộn với việc phải viết bài luận "hoàn hảo". Giáo viên hướng dẫn bài luận của Spark Prep đã giúp mình phát triển bản thân và chiêm nghiệm sâu sắc về những giá trị mình muốn truyền tải, và dẫn dắt mình thể hiện những giá trị đó qua bài luận. Họ không đặt mình vào những công thức "hoàn hảo" mà cho mình tự do khám phá bản thân mình và giúp mình đạt được kết quả mong muốn.  

 

Spark Prep cho mình những sự chỉ dẫn và lời khuyên có ích mà mình có thể tự tin áp dụng trong cả việc viết sáng tạo trong tương lai. Mình rất biết ơn vì có cơ hội làm việc với Spark Prep trong quá trình này”.

 

Chính sự khác biệt và nhận thức rõ giá trị của bản thân, cùng với sự kiên trì theo đuổi đam mê không ngừng, Hân đã và đang có những đóng góp tích cực trong cộng đồng sinh viên của mình, cũng như bất kỳ cộng đồng nào bạn ấy đang là một phần trong đó. 

 

Từ những trải nghiệm và chiêm nghiệm cá nhân của mình, Hân muốn nhắn tới tất cả các bạn trẻ đang đứng trước các quyết định quan trọng như lựa chọn trường Đại học cho mình, đặc biệt là các bạn nữ cũng có chung niềm đam mê với các môn STEM nói chung rằng: 

 

“Nữ giới trong các ngành STEM thường đối mặt với ít nhiều định kiến cho rằng không phù hợp hay năng lực hạn chế. Mình mong là các bạn nữ không bận tâm đến những ý kiến này. Thay vào đó, hãy tập trung vào việc trau dồi cho bản thân. Ai cũng được chủ động theo đuổi đam mê cá nhân của mình." 

 

Đọc thêm về Triều Hân tại:

Phuong Minh,University of Washington - Class of 2027

Phuong Minh

University of Washington - Class of 2027

Phương Minh bắt đầu làm việc với Spark Prep từ năm lớp 10. Nhờ quá trình chuẩn bị hồ sơ từ sớm và những nỗ lực không ngừng của mình, em đã liên tục nhận được thư mời nhập học trong kỳ tuyển sinh 2022 từ các trường đại học danh tiếng như: University of Minnesota - Twin Cities, Purdue University, The Pennsylvania State University và University of Washington - nơi em sẽ quyết định theo học trong 4 năm tới với chuyên ngành Pre Health Sciences (Khoa học sức khỏe). University of Washington nhận thứ hạng #6 trường đại học hàng đầu thế giới theo bảng xếp hạng của US News Best Global Universities, với xếp hạng các ngành học về sức khỏe liên tục trong đứng top 10 các trường đại học tại Mỹ - theo báo cáo của U.S.News. 

 

Phương Minh là học sinh của trường THPT Chuyên Lê Hồng Phong, TP.HCM. Kết quả GPA của em trong thời gian từ lớp 9 tới lớp 12 luôn duy trì trong khoảng 9.1 - 9.3/10, với điểm số rất tốt trong các môn khoa học tự nhiên. 

 

Khi bắt đầu học môn sinh học vào năm lớp 8, Minh bắt đầu bị cuốn hút bởi những lý thuyết khoa học hấp dẫn và nhận ra đam mê nghiên cứu các vấn đề về sức khỏe mình. Với em, khoa học có thể giúp em lý giải các vấn đề về cơ thể và những thói quen sức khỏe phù hợp, từ đó giúp em và gia đình xây dựng lối sống lành mạnh hơn. Một động lực to lớn luôn thôi thúc em theo đuổi ngành học này cũng tới từ gia đình. Minh mong muốn nghiên cứu chuyên sâu về liệu pháp gen với trẻ em bị rối loạn miễn dịch - giúp người thân của em gặp hội chứng này có thể sớm phục hồi sức khỏe, đồng thời tạo ra đóng góp mới trong quá trình điều trị cho những gia đình khác gặp phải vấn đề tương tự. Đây cũng chính là chủ đề được thể hiện xuyên suốt trong các bài luận cá nhân của em. 

 

Quyết tâm theo đuổi một ngành học đầy thử thách như Khoa học sức khỏe, Minh đã chủ động thực hiện nhiều nghiên cứu một cách độc lập và tìm cơ hội học tập qua những trải nghiệm thực tế. Trong quá trình đó, em cũng gặp phải những hạn chế trong việc tiếp cận trang thiết bị và cơ sở vật chất đầy đủ để thực hiện các thí nghiệm khoa học ở trường. Chia sẻ những điều đó với coach Joon - cố vấn hồ sơ của em tại Spark Prep, Minh đã được hướng dẫn cách chủ động xây dựng mối quan hệ và tận dụng các cơ hội phát triển nghiên cứu bên ngoài trường học, dưới sự hỗ trợ của các giáo sư đầu ngành tại TP.HCM. 

 

Quá trình chuẩn bị hồ sơ ứng tuyển đại học cũng là khoảng thời gian Minh có những phát hiện mới về khả năng học thuật cũng như đam mê nghiên cứu trong lĩnh vực sức khỏe của mình. Em đã tham gia và đạt một số giải thưởng ấn tượng tại các Cuộc thi về khoa học & kỹ thuật với quy mô quốc gia & khu vực. Bên cạnh các hoạt động về khoa học, Minh cũng dành thời gian cho các chương trình ngoại khóa đa dạng khác như Tranh biện, biểu diễn âm nhạc trong các buổi hòa nhạc thành phố, xây dựng các buổi tọa đàm làm cầu nối giúp các bạn học sinh GenZ và phụ huynh dễ dàng hiểu nhau hơn, cũng như tham gia các hoạt động giao lưu, thể thao khác trong trường học. Để giúp em có thêm cơ hội thực hiện các nghiên cứu quan trọng từ sớm, Spark Prep đã hỗ trợ em đăng ký tham gia và chuẩn bị cho quá trình trở thành học giả chuyên nghiệp trong chương trình dành cho ứng viên có định hướng làm nghiên cứu chuyên sâu của chúng tôi. Qua đó, em có thể nâng cao các kỹ năng phân tích, thực hiện báo cáo khoa học, và tìm hiểu các cách tiếp cận khoa học khác nhau - những tiền đề quan trọng giúp em thành công với định hướng học thuật của mình.

 

Tất cả những trải nghiệm và kinh nghiệm đó của Minh đã giúp em nêu bật được sự khác biệt của bản thân trong hồ sơ ứng tuyển đại học. Trong các bài luận cá nhân của mình, Minh đã thể hiện được mong muốn đóng góp cho cộng đồng bằng những nỗ lực cá nhân, cách mà em sẽ đóng góp cho cộng đồng của trường qua những giá trị về tài năng, niềm tin, mục tiêu phát triển và nhận diện về bản sắc cá nhân của mình. Các cố vấn của em tại Spark Prep đánh giá rất cao sự nỗ lực và chăm chỉ của em trong suốt quá trình chuẩn bị hồ sơ, đặc biệt là khi tìm kiếm ý tưởng và truyền tải những câu chuyện của mình một cách ý nghĩa trong các bài luận cá nhân. 

 

Lịch trình làm việc bận rộn của Minh luôn được sắp xếp một cách khoa học, giúp em chủ động hoàn thành tốt mọi công việc của một học sinh THPT và một ứng viên đại học. Minh cũng tận dụng tối đa các công cụ ‘New Status Tracker' của Spark Prep, giúp em theo dõi từng hạng mục công việc dù là chi tiết nhất và dễ dàng kết nối, yêu cầu sự hỗ trợ của các cố vấn khi cần thiết. Em xây dựng hồ sơ và tham gia ứng tuyển các trường trong cả kỳ ứng tuyển sớm và ứng tuyển thường nhằm tối ưu cơ hội trúng tuyển, với những cố vấn chiến lược và lộ trình hướng dẫn rõ ràng từ đội ngũ của chúng tôi. 

 

Spark Prep rất vui mừng khi những nỗ lực của Minh đã nhận được những kết quả xứng đáng. Chúng tôi chúc em sẽ có những trải nghiệm ý nghĩa trong thời gian học đại học sắp tới, và luôn tỏa sáng theo cách của riêng mình. Cảm ơn em và gia đình đã tin tưởng và lựa chọn Spark Prep trong quá trình chuẩn bị hồ sơ ứng tuyển đại học đầy ý nghĩa. We ask students to undertake the challenging task of determining
what they value, what fascinates them , and what purpose they hope to serve through higher education

Founders of Spark Prep

staff1 Co-Founder and Director of Admissions Programming Luke Taylor

Luke is Spark Prep's Co-Founder and Director of Admissions Programming. He graduated with honors from Stanford University. Luke has been working with hundreds of Vietnamese students for nearly 10 years, helping them get accepted to top universities in the world.

staff2 Co-Founder and Director of Academic Programming Cori Marquis

Cori is Spark Prep's Co-Founder and Director of Academic Programming. She graduated from Stanford University with a B.A in Psychology and Performing Arts, Phi Beta Kappa and with distinction. Cori has expertise in test preparation, especially SAT and ACT. Many of her students were successful in earning the highest possible scores on standardised tests.

Memberships

Spark Prep is a member of HECA (Higher Education Consultants Association) and IACAC (International Association for College Admission Counseling).

heca
acac

Partnerships

cpi
lumiere
inspirit
Sông An

Featured Post

How to Write a Great Personal Statement
Before writing a great personal statement, students need to understand its role in their application.
featured post

FAQs

What is admissions coaching?

Spark Prep believes that the admissions journey can be a profound opportunity for self-reflection and discovery. Turns out, this is one of the keys to applications of distinction.

Our coaching program provides students with the mentorship, guidance, and technical expertise necessary to identify strengths and articulate values in a clear, authentic, and compelling manner. Coaching enables students to dig deep into their experience and identify the values that will serve as the foundation for both their higher education and their lives.

Spark Prep is dedicated to relieving clients from the stress and anxiety that often accompany moments of transition. Our specialists have been through thousands of applications and understand the nuances of each admissions process intimately. With our support, clients can feel confident that their hard work, determination, and focus will lead them to a life of purpose and fulfillment.

What should I write in my Personal Statement?

There’s no such thing as a unique personal statement topic. Imagine an admissions officer who sees 1500 applications per year and has worked in admissions for five years…they’ve seen every topic you can imagine.

More important than topic is execution. Applicants are regularly admitted to the top programs in the world by exploring something personal in their experience – and writing about it well. Good writing takes time, and we’re here to help you strengthen your writing skills, which has the added benefit of preparing you for the immense amount of writing that comes with higher education.

Spark Prep was founded by writers-turned-coaches dedicated to empowering students with the tools necessary to craft excellent essays.
Graduate applications are a bit different and subject to the specifications of each program.

Should I take the ACT, SAT, or both?

The SAT and ACT are considered equally by admissions committees. The formats, however, differ significantly, and are administered by two separate organizations.

Regardless of which test you prefer – the ACT or the SAT – there’s no good reason to take both. Your time is valuable, and the most efficient path is to commit your preparation to one test format, which you can determine by taking a practice test (which are free and online or available through us).

Do you have any professional affiliation?

Yes. Spark Prep is a member of Higher Education Consultants Association (HECA) and Internaional Association for College Admissions Counseling (IACAC)

What kinds of applicants do you work with?

We work with students and professionals applying to both undergraduate and graduate programs include MA, MFT, MD, MBA, JD, and Ph.D. programs.

We work with both academically superlative candidates and candidates looking for more substantial support and guidance. Everyone can benefit from coaching and we tailor each program to the specific needs of each student.

How do you work?

Spark Prep supports students in three different areas: (1) Academic Tutoring; (2) Test Prep; and (3) Admissions Coaching.

We use a team-based method to provide students with seamless access to specialists with more than 50 combined years of experience.The vast majority of our work takes place online, though we often teach and lecture across the United States and Southeast Asia.

Book a consultation with us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
community
Office address

Hanoi: 4th floor, 102-104 Lang Ha, Dong Da District
HCM: Toong Tan Hung, F16 Street No. 10 Him Lam Urban Area, Tan Hung Ward, District 7

phone
Hotline
098 788 1080
back to top